Forside | Om os | Kontakt   

 Tilbage     

Sufisme.dk drives af frivillige muslimer, der interessere sig for Sufisme og Sufismens lære. Folkene bag Sufisme.dk er af en blanding af flere tariqat, derfor er portalen som sådan ikke tilknyttet nogen bestemt skole.

Men hvad er Sufisme? Kort sagt - Islams sjæl. Sufisme er betinget af Koran og Sharia, dvs. at leve i overensstemmelse med Profeten Mohammeds (Guds fred være med Dem) lære og livsmønster. Sufisme bliver ligeledes kaldt for Tasawwuf. Kernen omhandler Tazkiah og Ihsan (at anstrenge sig på den åndelige vej & at tilbede Allah, som om man ser Ham, thi selv om man ikke ser Ham så ser Han visselig en.

Målsætningen for Sufisme.dk er, at give et mere nuanceret billede af Sufisme og afmystificer begrebet; at livsstilen ikke er nogen dans, trylleri eller ballade blandt en gruppe af fakir.

Ønsker nogen at deltage til meditation eller et foredrag omkring Sufisme, er alle velkommen uanset race, køn og religion.

Visse programmer arrangeres særskilt for kvinder og piger.

"Alle materielle vanskeligheder og problemer i verden kan løses ved tæt kontakt med éns fæller blandt dervisherne. En sådan gensidig tjeneste er basis for alt broderskab. Dertil kommer, at når man har gjort sig fri fra sådanne vanskeligheder, har man mere tid til at løse sine egne åndelige problemer. Igennem broderskabet skabes der og fremmes der en større intimitet blandt medlemmerne af ordenen, fra andre dervisher modtager man den adab (levevis), som kendetegner sufier, og derigennem når man frem til fuldkommenhed."
(Javad Nurbakhsh, In the Tavern of Ruin)