Forside | Om os | Kontakt   

 Tilbage     
Muslimer i aktion mod nedladende tegninger Oprettet: 12. oktober 2005


Kære medborgere i det danske samfund

Som muslim boende i det danske samfund blev jeg mildest sagt CHOKERET og FORTØRNET over at have læst en artikel: ”Muhammeds ansigt” der blev bragt af Jyllands posten, fredag den 30. sep. 05, hvor forskellige kunstnere blev opfordret til at tegne Profeten Mohammed (Guds fred være med Dem).

Jeg kunne næppe tro mine egne øjne, da jeg så, hvad de forskellige kunstnere var kommet op med. På ingen måde skal den elskede Profet (Guds fred være med Dem) blive ”afbilledet” på disse sjofle og grusomme måder.

al-Jazeera konkluderer også, at tegningerne virker besynderlige.
Den arabiske satellitkanal al-Jazeera konkluderer også, at tegningerne virker besynderlige.

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3317120/

Man har prøvet at forsvare disse handlinger ved at kalde tegningerne for satire, men Islams religion er baseret på respekt og kærlighed til Profeten Moahmmed (Guds fred være med Dem). Uden respekt og kærlighed, er der ingen Islam. Dette er den basale grund til, at Islam ikke kan tollerere nogen former for satire mht. Profeten.

Som muslim tror jeg på dialog og respekt for forskellighed. Men at direkte gå ud og lave flabede tegninger uden at have nogen som helst anelse om Profetens (Guds fred være med Dem)
Liv, Deres næstekærlighed og Deres kamp for kvindernes rettigheder, kan ikke opfattes anderledes end en direkte provokation mod den muslimske minoritet i Danmark.

Carsten Stage fra Minoritetspartiet udtrykker dette så flot i sit nyhedsbrev:

”Der er gået noget galt, når det bliver kunstens fornemmeste rolle at fornærme for fornærmelsen skyld. Først ville Kåre Bluitgen overdænge Koranen med menstruationsblod, og nu har han sat sig for at udstille religiøse værdiers underlegenhed ved - for tolerancens skyld - at træde på det islamiske billedforbud. Naturligvis skal Bluitgen kunne illustrere, hvad han vil, men hvorfor er en veldrejet krænkelse af allerede trængte minoriteter pludseligt blevet en ekstra flot og rosværdig kunstnerisk intention? Bare fordi man "har ret til" at genere, er det vel ikke ensbetydende med, at man "skal" genere?”

Jeg er bange for, at lige præcis sådanne provokationer vil medføre voldsomme gengældelsesaktioner. Et står klart, vold vil kun forværre situationen.

Hvad der snarre er brug for, er en forståelse for de etiske og moralske værdier i den muslimske tro.

Så længe personer og aviser som Jyllands-Posten synes, at det er helt i orden at tilsvine Islam på den måde, frygter jeg, at dette kun vil forværre integrationen. Man kan jo spørge sig selv, vil folk integrere sig i et samfund, der synes, at det er iorden, at deres religion bliver latterliggjort på den måde?

Jeg tror det næppe.


Amir Hussain
Admin. Sufisme.dk


Evt.kommentar kan sendes til: info@sufisme.dk