Forside | Om os | Kontakt   

 Tilbage     
Breve fra en Sufimester 4

Breve fra en sufi mester, er en samling af den store sheikh fra Marokko's breve til sine følgere. Brevene er en opskrift på hvordan man træder ud af sit "selv" og bliver et direkte vidne til den guddommelige virkelighed.

Dette lille skrift er resultatet af mesterens egne erfaringer, og altså ingen filosofisk eller intellektuel udredning. Uden at bruge betegnelsen "sufi" fortæller sheikh ad-Daraqawi om essensen i sufismen, i islam, ja i al religion og personlig søgen.

Hvis du ønsker, at der skal tages vare på dine behov, uden du arbejder for dem, så vend dig bort fra dem og vend dig mod din Herre! Der vil blive taget vare på dem, om Allah vil. Hvis du havde vendt dig til din Herre, og overladt dem helt til Ham, så ville Han have givet dig alt det gode, som du ønsker dig i denne verden samt det gode i den kommende verden. Du ville få veje i himlen, som du har det på jorden, ja bedre end det, for profeten, Allahs fred være med Dem, meddelte fra sin Herre:

"Den, der er for optaget af at påkalde Mig, til at bede Mig om noget, til den vil Jeg give noget bedre end til dem, der spørger!"

Lyt faqir, til hvad jeg fortalte til en af brødrene, Allah være tilfreds med dem. Der er intet af de, jeg havde behov for, men som jeg havde vendt mig bort fra for at vende mig mod min Herre, som ikke kom der lige foran mig, stort eller småt, ved den Hørendes og Videndes magt og kraft. Vi tror, at almindelige mennesker får taget vare på deres behov ved at arbejde for dem. De udvalgtes behov bliver der taget vare på, ved at de vender sig bort fra dem, og vender sig mod Allah.

Kilde: Breve fra en sufi mester Sheikh Mohammad al-Arabi ad Daraqawi, Oversat af Omar Louborg, Alif Bogforlag Kbh. 1990.